Tuesday, March 25, 2008

Poll

Oamenii sunt rai si individualisti? Sau oamenii sunt rai pentru ca sunt individualisti?

Monday, March 24, 2008

Eu cu cine votez?

De-o saptamana n-am mai scris aici. Am fost ocupata. Am dormit paispe ore pe zi, iar in restul timpului am fost stresata. Iar cand dorm si sunt stresata nu pot sa scriu pe blog. Cand dorm, pentru ca, se-ntelege, dorm si n-am capacitati para..nustiucum, iar cand sunt stresata, ca sunt stresata si spun tampenii (mai mari decat in majoritatea timpului). Dorm mult, pentru ca - spuneti si voi - e ceva in aer, care te face sa vrei sa dormi iar la 2 h dupa ce te-ai trezit. Si sunt stresata pentru ca pana pe 10 mai trebuie sa-mi aleg subiectul si profesorul de licenta, pentru la anul. Pana acum cateva zile, licenta era ceva indepartat-indepartat, si-acum e aproape-aproape si nu stiu ce sa fac. Pentru ca licenta nu implica doar o "simpla" lucrare, ci majore transformari. Master, job, rate la banca, copii, responsabilitati.

Monday, March 17, 2008

Viata e pustiu fara masina de spalat.

Thursday, March 13, 2008

Aveti incredere in politia romana!

Nu stiu altii ce cred, dar eu credeam, pana azi, ca bancurile cu politisti sunt doar bancuri cu politisti - la fel cum bancurile cu blonde sunt doar bancuri cu blonde, ca deh, am fost si eu candva o blonda - si n-au nici cea mai mica legatura cu realitatea.

Intamplarea de azi pe scurt: o cersetoare m-a lovit in 32 pentru ca nu am vrut sa ii dau bani. Doi barbati au dat-o jos la urmatoarea statie. La capat de linie, respectiv la Unirii, doi politisiti erau in statie, iar unul dintre cei doi barbati din tramvai le-a zis ca "e o cersetoare cu un comportament agresiv pe ruta 32, injura, tipa si loveste si sa ia masuri". Eu ma aflam langa chioscul pentru abonamente. Numai bine, vine un alt tramvai din care coboara respectiva cersetoare. Profit de ocazie si le-o arat politistilor: "uitati-o, ea este". Unul dintre politisti (nr 1) pune rapid mana pe cersetoare, celalalt (nr 2) pe buletinul meu sa-mi ia datele.

Politistul nr 1 catre cersetoare: Zi, fa, cum te cheama?
Politistul nr 2 catre mine: Cum va numiti domnisoara?
Politistul nr 1 catre cersetoare: De unde esti, fa?
Politistul nr 2 catre mine: De unde sunteti, aveti un buletin?
Politistul nr 1 carte politistul nr 2: Si acum ce facem cu ea (cersetoarea)?
Politistul nr 2: O tinem, o fi fugit de undeva. (Politistul nr 1 se uita urat la politistul nr 2)
Politistul nr 2 imi inapoiaza buletinul si-mi spune: Multumim domnisoara, daca o sa avem nevoie de o declaratie, va contactam.
Eu imi iau buletinul si ma uit suspicios: Si...cum ma contactati?
Politistul nr 2 sta, se gandeste: Da, aveti dreptate, dati-mi numarul de telefon.
Ii dau numarul si plec. Imediat, politistul nr 1 ii da drumul cersetoarei. Cersetoarea se urca din nou in tramvai.

Unde gasesc si eu

1. Un instalator
2. Cursuri de dictie
3. Un cabinet de consiliere profesionala?

Monday, March 10, 2008

Treci peste. Leapsa.

De obicei nu prea agreez lepsele. Nu-mi place sa le citesc cand dau de ele prin blogosfera. Dar avand in vedere ca sunt internata de 5 zile intr-o camera cu gresie pe jos, carti sf in biblioteca si multe filme de groaza si ma plictisesc teribil am onorat si eu una. Imi aminteste de caietele cu amintiri din clasa a 7-a.
Am primit-o de la lovingvama.

1. Pune Winamp-ul pe shuffle.
2. Apasa forward pentru fiecare intrebare.
3. Foloseşte titlul melodiei pentru raspuns, chiar dacă nu are sens. NU TRISA!
4. Scrie cu bold întrebarile si raspunsurile, apoi comenteaza modul in care raspunsul se potriveşte cu intrebarea.
5. Da-l mai departe la 5 persoane.

1. Cum te simti azi?
Love bites - Def Leppard. Making love to you - deci muuult mai bine.

2. Vei ajunge departe in viata?
Something so right -Annie Lennox. O sa-mi iau bucata de viata ce (cred ca)-mi apartine.

3. Cum te vad prietenii tai?
Strada Popa Nan - Pasarea Colibri. Nu, nu fac trotuarul :))

4. Te vei casatori vreodata?
State of paralysis - Evergrey - se pare ca nu :)) Iubitul imi tot zice c-o sa traim in concubinaj pana la adanci batraneti (adica pana la vreo 26 de ani cand o sa-l parasesc si-o sa ma marit cu altu')

5. Care e povestea vietii tale?
Where i end, you begin - Radiohead. WTF :-??

6. Cum era in liceu?
Erotemenaki - Anna Vissi. Nu pricep nimic, dar melodia e f vesela.

7. Cum poti avansa in viata?
The voice of enigma - Enigma. Femeile nu spun niciodata cum avanseaza in viata.

8. Care e cel mai fain lucru la prietenii tai?
Jogashima age - Jean Pierre Rampal and Lily Laskineand Harp = piesa intrumentala. Nu am descoperit pana acum. Mai am de lucru.

9. Ce se preconizeaza pentru weekend?
Perdere l'amore - Massimo Ranieri - oracolul asta winampian e tare prost.

10.Ce cantec te descrie cel mai bine?
Piano concerto - Rachmanjnov - un instrumental de 11 minute. E clar. Am nevoie de-o perioada wild.

11. Cum iti merge in viata?
Il sultano di babilonia e la prostituta - Angelo Branduardi - foarte bine :)

12. Ce melodie iti va canta la inmormantare?
Rawin -nu stiu ce melodie, le am salvate sub forma de trackuri, e un fel de opereta. Eu speram sa fie o inmormantare vesela.

13. Cum te vede restul lumii?
Dream of you - Schiller and Heppner. Sunt irezistibila, nu ai cum sa nu ma placi.

14.Vei avea o viata fericita?
Uruguay - Natalia oreiro. Doar daca ma mut in Uruguay.

15. Ce cred prietenii cu adevarat despre tine?
Noaptea in oras - Rosu si negru - Ca-mi place sa petrec. (adevarul)

16. Sunt persoane care te doresc in secret?
Coboara puica coboara - Da sunt, da sunt! Melodia-mi propune sa plec cu un tip cu trenul.

17. Cum sa ma fericesc singura?
Crossing two rivers - Kamelot. Trebuie sa trec prin padurea de aur, apoi prin cea de argint, sa ma scald in raul cu miere, apoi in raul cu lapte. Si-o sa am parul blond, piercing de argint, buze dulci si pielea fina. Il intalnesc pe Fat-Frumos si punem de-o betie.

18. Ce ar trebui sa faci cu viata ta?
Muzica de noapte - BUG Mafia > "As vrea sa scriu bine, dar pixul o ia razna". - jurnalist?

Trimit leapsa la Puisorul cufurit (pentru ca lui ii plac lepsele) si la Yogi (pentru ca se plictiseste la fel de tare).

Saturday, March 8, 2008

La multi ani, dragele mele

Azi ma pis* oficial pe toti cei care zic "a fi femeie e un lucru minunat". A fi femeie e nashpa. Mai mult de 90% din problemele existentiale ale vietii mele n-ar fi existat daca m-ar fi nascut mama baiat.

1.Femeia trebuie neaparat sa arate bine. Ca o prima etapa a emanciparii mele spre fata/femeie imi amintesc o fusta neagra si-o serbare de sfarsit de an. Eram tare mandra de fustita mea, cu toate ca era cam mare de mine si ca mama mi-o asortase "perfect" cu niste pantofi de lac de culoarea oului de ratza. Zambareatza - luasem premiul I, aveam parul impletit in doua codite si o coronita de trandafiri pe cap - m-am apropiat de grupul de baieti de la mine din clasa. Ma gandeam ca era un moment ideal sa socializez si sa fiu admirata. Dar unul din tampitii aia mici a inceput sa rada in gura mare: Uitati-va ba, ce picioare strambe are Modo!". Si toti ceilalti au inceput sa rada. Cerul s-a prabusit, fustita a fost aruncata in spatele unui dulap, iar eu n-am mai purtat fusta opt ani de zile. (ps: intre timp picioarele mi s-au indreptat, sunt chiar mishto acum, pe bune.)

2.Femeia e isterica. Pe la 13 ani a inceput calvarul, care o sa continue pana la vreo 45 de ani, luna de luna. Facand un calcul simplu: 5 zile x 12 luni= 60 zile pe an x sa zicem vreo 30 de ani =1800 de zile / impartit la 365 de zile cat are un an = 4,9 ani de chin. Da, pare imposibil - dar adevarat. Cinci ani de zile nu pot sa fac sex. La care adaugam dureri, pastile si sindromul premenstrual (cauzator de crize si isterie).

3.Femeia e curva. Nu-mi amintesc exact momentul cand mi s-a zis/ cand am auzit prima data ca sunt curva. Dar presupun ca pe la 15-16 ani si se leaga mult de nr. 1, cand ca o razbunare pentru "timpul pierdut", am inceput sa port fuste f scurte. In Motru, trebuie doar sa fii fata ca sa fii considerata curva, asa ca nu am fost prea suparata. Dimpotriva, ma distram deseori cu Andra, "Oare care din noi e considerata curva mai mare".

4. Femeia e materialista. Imi dau seama de valoarea de adevar a propozitiei de fiecare data cand merg cu tramvaiul. Dupa mai multe incidente, in care am fost imbrancita, lovita, injurata, pipaita in tramvai, imi doresc cu disperare o masina, un prieten cu masina, un prieten care sa-mi daruiasca o masina.

5. Femeia e proasta. Femeia e facuta din coasta lui Adam, deci e inferioara barbatului - ca sa nu mai lungim rationamentul- e proasta. Pe asta n-am auzit-o prea des, dar sunt sigura c-o s-o aud destul cand o sa-mi iau un job.

* din cauza durerii de masea am capatat un comportament agresiv si un vocabular vulgar.

Friday, March 7, 2008

povesti pentru "a scrie"

"Putea sa fie baby" , un text care mi-a reamintit de ce am vrut sa dau la FJSC.
Ce am gasit aici, e deja istorie :))

Votca-cola

Spre propria-mi dezamagire, in ultimul an m-am afundat doar in fragmentele de carti din bibliografie, sute de pagini dezordonate, greoaie, istovitoare; pagini citite stand la birou, cu ceasca de cafea la indemana. Imi era dor sa citesc ceva doar pentru mine, o carte pe care sa nu-mi mai vina s-o las din mana, dor sa citesc cocotata in varful patului, cu farfuria cu prajituri langa mine si muzica preferata pe fundal. Votca-cola a fost cea mai recenta astfel de experienta. Am citit-o pe nerasuflate. Se spune ca o carte buna este aceea pe care ai fi vrut s-o scrii. Ei bine, Votca-cola e o carte pe care mi-as fi dorit s-o scriu. Am gasit in ea adolescenta (ratata) pe care as fi putut s-o am si adolescenta de care trebuie sa o feresc pe little sis'. O adolescenta a drogurilor, betiilor si-a sexului precoce.

"Iar am ajuns tarziu acasa. Iar a-nceput: "De fapt, cat mai poate continua asa? E noapte afara, si dumneaei imi umbla nu se stie pe unde! Sa fie pentru ultima oara!". Am dat din cap. Ce era sa fac? Pai chiar, doar nu era sa-i promit ca o sa vin devreme. Pentru ca n-o s-o fac." - fragment din carte si-un sentiment de deja vu.

"Prozele tinerei Irina Denejkina, „un Trainspotting a la russe“, dupa cum au fost supranumite, vorbesc — cu o franchete socanta si o violenta cuplata cu candoarea si sordidul — despre sex, votca si droguri, despre MTV, McDonalds si familia Simpson, despre rock’n roll si internet, despre Rusia de azi ce se vrea capitalista si o întreaga generatie de adolescenti prinsi în deriva tranzitiei. [...] Dar ea ne vorbeste totodata despre un romantism crud, despre extazul fizic si — cu o sensibilitate acuta — despre fascinatia morbiditatii, stangacia si dureroasa constiinta de sine a varstei adolescentei". The Observer

Lectura placuta!

Consecintele ignorantei - dentistii, acei oameni oribili.

Tata m-a dus cu forta la dentist. Nu vroiam nici in ruptul capului, auzisem povesti despre dureri oribile. Am asteptat doua ore inainte sa intru. Zgomotul polizorului si gemetele celui de pe scaun m-au facut sa cred ca urma sa intru intr-o camera de tortura. Cand mi-a venit randul, doctorita mi-a spus cu lehamite sa ma asez pe scaun. I-am aratat dintele cu probleme si a inceput sa urle: Si eu ce vrei sa-ti fac acum, trebuia sa ai grija de dintii tai!. Si-a pregatit instrumentele. Polizorul a inceput sa-mi vajaie in gura. Ma durea ingrozitor si ma miscam. A pus-o pe asistenta sa ma tina. Calvarul se repeta o data la doua, trei zile, timp de cateva saptamani. Dupa ce mi-a reparat dintele cu pricina n-am mai trecut pe la dentist. Si au trecut ani buni de zile. Iar caria care inainte era minuscula, a crescut, s-a dezvoltat si s-a extins in liniste, nestingherita de nici macar intentia de a merge la dentist.

Sunt nedormita de aproape doua zile, am luat algocalmin, nurofen, antinevralgic, solpadeine. Am tinut votca in gura si am pus ustoroi presat pe pulpa dintelui. Ma doare ingrozitor si am jumatate de fata umflata. Am fost la dentist si nu ma mai poate ajuta. Mi-a prescris antibiotice sa mi se duca infectia si-apoi o sa-mi faca extractie. Nu o mai poate salva. Am douazeci de ani si-o sa raman fara-o masea :((. Bineinteles, imi veti spune, e aproape un trend sa iti pui dinti noi. Andreea Antonescu de exemplu si-a scos toti dintii si si-a pus altii noi, ca sa aiba o dantura perfecta. Ei, Andreea Antonescu e o proasta care are bani. Sa-ti pui o masea noua te costa aproape 1000E. Trebuie sa-ti faca legaturi si trebuie sa-ti sacrifice si cele doua masele de langa.

Eu una bag in pizda ma-sii toate campaniile impotriva consumului de grasimi, alcool, campaniile ecologiste, etc. As face o campanie sa trimit lumea la dentist. Sa se trateze din timp, sa-si salveze dinti si bani.

Aa, si, daca nu stai in Motru si nu te duci la Diaconeasca, ai toate sansele sa intalnesti un stomatolog cumsecade, care sa-ti explice ce probleme ai, sa-ti faca anestezie intai si sa se poarte frumos, sa te duci la dentist ca la coafor.

NU ASTEPTA SA TE DOARA, DU-TE DIN TIMP LA DENTIST!

Saturday, March 1, 2008

Lucrurile mici si multe care ne despart sunt mai mari decat lucrurile mari si putine care ne apropie?