Friday, March 7, 2008

Consecintele ignorantei - dentistii, acei oameni oribili.

Tata m-a dus cu forta la dentist. Nu vroiam nici in ruptul capului, auzisem povesti despre dureri oribile. Am asteptat doua ore inainte sa intru. Zgomotul polizorului si gemetele celui de pe scaun m-au facut sa cred ca urma sa intru intr-o camera de tortura. Cand mi-a venit randul, doctorita mi-a spus cu lehamite sa ma asez pe scaun. I-am aratat dintele cu probleme si a inceput sa urle: Si eu ce vrei sa-ti fac acum, trebuia sa ai grija de dintii tai!. Si-a pregatit instrumentele. Polizorul a inceput sa-mi vajaie in gura. Ma durea ingrozitor si ma miscam. A pus-o pe asistenta sa ma tina. Calvarul se repeta o data la doua, trei zile, timp de cateva saptamani. Dupa ce mi-a reparat dintele cu pricina n-am mai trecut pe la dentist. Si au trecut ani buni de zile. Iar caria care inainte era minuscula, a crescut, s-a dezvoltat si s-a extins in liniste, nestingherita de nici macar intentia de a merge la dentist.

Sunt nedormita de aproape doua zile, am luat algocalmin, nurofen, antinevralgic, solpadeine. Am tinut votca in gura si am pus ustoroi presat pe pulpa dintelui. Ma doare ingrozitor si am jumatate de fata umflata. Am fost la dentist si nu ma mai poate ajuta. Mi-a prescris antibiotice sa mi se duca infectia si-apoi o sa-mi faca extractie. Nu o mai poate salva. Am douazeci de ani si-o sa raman fara-o masea :((. Bineinteles, imi veti spune, e aproape un trend sa iti pui dinti noi. Andreea Antonescu de exemplu si-a scos toti dintii si si-a pus altii noi, ca sa aiba o dantura perfecta. Ei, Andreea Antonescu e o proasta care are bani. Sa-ti pui o masea noua te costa aproape 1000E. Trebuie sa-ti faca legaturi si trebuie sa-ti sacrifice si cele doua masele de langa.

Eu una bag in pizda ma-sii toate campaniile impotriva consumului de grasimi, alcool, campaniile ecologiste, etc. As face o campanie sa trimit lumea la dentist. Sa se trateze din timp, sa-si salveze dinti si bani.

Aa, si, daca nu stai in Motru si nu te duci la Diaconeasca, ai toate sansele sa intalnesti un stomatolog cumsecade, care sa-ti explice ce probleme ai, sa-ti faca anestezie intai si sa se poarte frumos, sa te duci la dentist ca la coafor.

NU ASTEPTA SA TE DOARA, DU-TE DIN TIMP LA DENTIST!

5 comments:

Anonymous said...

Şi eu am o măsea care nu mai poate fi salvată.
Pentru început, s-a rupt o bucăţică din partea de jos a măselei. Asta se întâmpla pe 21 mai 2004. Peste exact 1 an, pe 21 mai 2005, mi s-a desprins partea de sus, iar eu în loc de măsea avea mai mult o gaură :)
La câteva zile după, s-a umflat foarte tare (ca la tine), am ratat o excursie după care îmi pare rău şi acum.
Şi asta a fost tot. Am fost la medic, care a zis că trebuie scoasă neapărat. Eu am zis că mie nu mi-o scoate nimeni, şi o am şi acum. Cu nerv, cu tot. Şi nu mi s-a mai umflat niciodată de atunci :)

L said...

Pe 21 mai 2008 o sa ti se umfle si-o sa te doara si zile intregi o sa faci foamea.
Munceste vreo 3-4 luni de zile, strange bani si ia-ti o masea noua. Eu asa planuiesc sa fac.

Anonymous said...

Nu-i nevoie să muncesc, că o face tata :)
Am să o fac... la vară :)) Şi nu o să mi se umfle >:P

Anonymous said...

am gasit cel mai bun dentist care poate exista vreodata in lumea asta. numele ei e Roxana Tomoiu si e o zeita... nu simti nimic si poate salva cea mai hopeless masea/dinte. lucreaza la MediCalm, undeva in Dristor... e o zeita

Anonymous said...

Dr. Roxana Tomoiu nu mai lucreaza in Dristor, si-a deschis cabinet pe Str. Maior Bacila, Nr 39, Bl 421, Ap.2.
telefon 0724 540 784