Saturday, March 8, 2008

La multi ani, dragele mele

Azi ma pis* oficial pe toti cei care zic "a fi femeie e un lucru minunat". A fi femeie e nashpa. Mai mult de 90% din problemele existentiale ale vietii mele n-ar fi existat daca m-ar fi nascut mama baiat.

1.Femeia trebuie neaparat sa arate bine. Ca o prima etapa a emanciparii mele spre fata/femeie imi amintesc o fusta neagra si-o serbare de sfarsit de an. Eram tare mandra de fustita mea, cu toate ca era cam mare de mine si ca mama mi-o asortase "perfect" cu niste pantofi de lac de culoarea oului de ratza. Zambareatza - luasem premiul I, aveam parul impletit in doua codite si o coronita de trandafiri pe cap - m-am apropiat de grupul de baieti de la mine din clasa. Ma gandeam ca era un moment ideal sa socializez si sa fiu admirata. Dar unul din tampitii aia mici a inceput sa rada in gura mare: Uitati-va ba, ce picioare strambe are Modo!". Si toti ceilalti au inceput sa rada. Cerul s-a prabusit, fustita a fost aruncata in spatele unui dulap, iar eu n-am mai purtat fusta opt ani de zile. (ps: intre timp picioarele mi s-au indreptat, sunt chiar mishto acum, pe bune.)

2.Femeia e isterica. Pe la 13 ani a inceput calvarul, care o sa continue pana la vreo 45 de ani, luna de luna. Facand un calcul simplu: 5 zile x 12 luni= 60 zile pe an x sa zicem vreo 30 de ani =1800 de zile / impartit la 365 de zile cat are un an = 4,9 ani de chin. Da, pare imposibil - dar adevarat. Cinci ani de zile nu pot sa fac sex. La care adaugam dureri, pastile si sindromul premenstrual (cauzator de crize si isterie).

3.Femeia e curva. Nu-mi amintesc exact momentul cand mi s-a zis/ cand am auzit prima data ca sunt curva. Dar presupun ca pe la 15-16 ani si se leaga mult de nr. 1, cand ca o razbunare pentru "timpul pierdut", am inceput sa port fuste f scurte. In Motru, trebuie doar sa fii fata ca sa fii considerata curva, asa ca nu am fost prea suparata. Dimpotriva, ma distram deseori cu Andra, "Oare care din noi e considerata curva mai mare".

4. Femeia e materialista. Imi dau seama de valoarea de adevar a propozitiei de fiecare data cand merg cu tramvaiul. Dupa mai multe incidente, in care am fost imbrancita, lovita, injurata, pipaita in tramvai, imi doresc cu disperare o masina, un prieten cu masina, un prieten care sa-mi daruiasca o masina.

5. Femeia e proasta. Femeia e facuta din coasta lui Adam, deci e inferioara barbatului - ca sa nu mai lungim rationamentul- e proasta. Pe asta n-am auzit-o prea des, dar sunt sigura c-o s-o aud destul cand o sa-mi iau un job.

* din cauza durerii de masea am capatat un comportament agresiv si un vocabular vulgar.

3 comments:

Anonymous said...

E clar ca te doare maseaua :) O sa-ti dai seama ca cine gandeste in categorii n-are calificarea necesara pentru a da verdicte.

L said...

Dupa cum nu ti-ai dat seama, categoriile de mai sus sunt rezultatul gandirii celorlalti, criticilor si prejudeatilor de care se loveste o femeie.
Esenta postului era ca o femeie trebuie sa munceasca de 2-3 ori mai mult decat un barbat si sa-si tina urechile astupate cand vine vorba de injurii&co.

Anonymous said...

Dupa cum nu prea ti-ai dat seama, cam asta spuneam si eu. :) "Ceilalti" sunt "necalificati pentru a da verdicte". :)