Thursday, January 29, 2009

Fesepisme

De aproape trei ani de zile, conducerea si alti multi profesori de la FSP ne piseaza creierii cu "Nu plagiati!". Nimic mai normal si imbucurator, as zice, mai ales ca la alte facultati nu se prea pune accentul pe acest mic "detaliu".
Dar sa nu-ti vina sa le dai in cap cu "politica lor de probitate intelectuala" si sa ii si scuipi intre ochi atunci cand suportul de curs pentru un examen e luat de pe un site de referate? Si cand e scris cu picioarele, cu greseli gramaticale, de logica si multe litere lipsa sau inversate?
Eu nu mi-am permis niciodata sa le predau un referat intr-un asemnea hal. Din respect pentru profesorul care (teoretic) citeste referatul si, mai apoi, din respect pentru mine.
Ei cum de-si permit si, mai ales, cum de indraznesc sa mai critice studentii? In loc sa se planga de paiul din ochii studentilor, mai bine ar lua masuri pentru barna din proprii ochi.

2 comments:

Anonymous said...

orice om care si asuma by default o superioritate e deranjant. cred ca misto e sa interiorizezi principiile valoroase pe care ti le pot ei sugera. atitudini ieftine cam vezi pe oriunde, nu numai la profi :)

Anonymous said...

Ei, haide ca macar a fost de treaba la examen. Recunosc ca si eu mi-am tocat nervii incercand nu numai sa fac abstractie de greseli, dar si sa ghicesc literele de la sfarsitul fiecarui rand. :(