Monday, April 30, 2007

Se spune ca lucrurile bune vin odata si-odata; la gramada si exact cand nu te-astepti. O sa incerc sa nu le mai astept. Sper doar ca odata si-odata asta sa nu fie prea tarziu.
Intrebarea zilei: Oare oamenii aia nedomesticiti[1] simteau vreodata tristetea si deprimarea; s-or fi gandit ei macar un moment sa se planga de viata ori sa se sinucida?

[1] ma refer la starea de natura

Saturday, April 28, 2007

Am fugit acasa.

Unii fug de-acasa, eu fug acasa.

I need protection. Punct.

Friday, April 27, 2007

Caut tata pentru copil

Mama, tata, veti fi bunici. Si pregatiti-va sa-l cresteti!
Asa-i cand iei decizii fara sa te gandesti la consecinte. Sau cand nu citesti dinainte regulamentul facultatii. Mai pe scurt, cand esti un idiot. Ipoteza e simpla. Vreau sa intrerup pentru 2 ani studiile la (o) facultate. Problema e ca nu se poate. Citez din regulamentul Universitatii Bucuresti "La cererea (motivata) a studentului, decanul facultatii poate aproba intreruperea studiilor, pentru maximum un an universitar." Trecem la articolul 36:" studenta gravida beneficiaza, in baza cererii si a actelor doveditoare, de o perioada de intrerupere cu o durata echivalenta cu durata concediului acordat pentru cresterea si ingrijirea copilului, stabilita prin lege, pentru toate mamele". Adica 2 ani. Concluzia: caut tip destept si aratos (daca tot fac copil macar sa iasa frumos si destept; n-am incredere numai in genele mele) cu situatie materiala f buna(sa poata sa-i plateasca pensie alimentara). Prefer inseminare artificiala. Astept oferte.
Ps: daca ai motor putem negocia si-o cale naturala.

A intra sau a nu intra intr-un partid?

De la o vreme, printre SPR-isti circula trendul adeziunii intr-un partid. PD sau PNL, normal, a treia cale nu exista; desi imi suspectez niste colegi de afectiune PNG-ista. Saptamana trecuta au incercat vreo 2 sa ma convinga sa intru in PD si alti 2 in PNL. Si-au inceput sa imi insire argumente. Cica daca intri de tanar intr-un partid ai mai mari sanse de afirmare/reusita. Hellou, people, ce-i cu aviditatea asta dupa putere? Adica si voi brutusi? aveam pretentii! Tanar in politica, la mine asta inseamna la vreo 30 de ani; la 19 suntem doar copii de scutece. Cultura politica acumulata pana acum nu a ajuns la maturitatea care sa ne permita o identificare clara cu o anume ideologie. Mai ales ca partidele din Romania nu au nici ele o ideologie bine definita, sau in orice caz, nu o respecta. Multi nu isi dau seama de consecite. Pentru ca Da! exista consecinte. Si cea mai importanta este pierderea credibilitatii. Peste 10 ani, poate o sa te regasesti in alta ideologie si o sa vrei sa migrezi in partidul X. Iar atunci nu mai poti schimba faptul ca ai activat 10 ani in partidul Y. Si o alta consecinta, tot foarte importanta, se duce dracu' toata teoria pe care ne-o predau astia la scoala. In partid te formeaza ei cum vor si, inainte sa-ti dai seama, devii unul de-al lor, adica un corup.

Despre alegeri sau praxiologia lui Ludwig von Mises

(Ludwig von Mises, Capitalismul si dusmanii sai, editura Nemira, Bucuresti 1998)

Prefer literatura matematicii, prefer să merg pe jos dimineaţa decât să mă îngrămădesc în tramvai, prefer Evenimentul Cotidianului, prefer să merg la teatru decât la cinema...şi tot aşa. Decidem, votăm, distingem, preferăm; zilnic facem alegeri. Mai importante sau mai puţin importante. Important este că putem alege, că avem libertatea de a alege[1]. Suntem liberi să facem ceea ce ne dorim, să alegem cum să ne petrecem ziua, vacanţa, să ne propunem un mod de viaţă, în funcţie de interesele şi ierarhiile noastre, şi să-l urmăm, să ne fixăm ţeluri şi să acţionăm ca să le atingem. Animat de ţelurile sale, omul face alegeri. Astfel, viaţa devine/este o suită de alegeri. La orice pas găsim soluţii şi optiuni.
Ludwig von Mises este cel care a elaborat teoria generală a acţiunii umane, praxiologia. Esenţa acestei teorii este „omul care acţionează: fiinţa umană individuală, închipuită nu ca o piatră sau un atom ce „se miscă” guvernat de legi fizice cantitativ determinate, ci ca o fiinţă înzestrată cu aspiraţii proprii, scopuri, ţeluri pe care încearcă să le atingă şi cu idei despre felul cel mai nimerit în care o poate face”[2].
In "Capitalismul si dusmanii sai", Ludwig von Mises face o paralelă între democraţie şi piaţă. El observă că cele două au în comun alegerea, electorul şi consumatorul sunt cei care aleg. Democraţia ni se prezintă astfel, ca o schiţă imperfectă a alegerii zilnice”. Astăzi, democraţia este o alegere incompletă, este doar o anexă a pieţei. Doar democraţia poate asigura pacea, atât de necesară desfăşurării schimburilor comerciale. Democraţia nu mai este un regim politic, ci o încarnare imperfectă a pieţei”[3].
La fel ca şi consumatorul, electorul este cel care votează conform ierarhiei preferinţelor sale, preferă candidatul A lui B şi candidatul B lui C. Individul însuşi este singurul în măsură să aleagă de cine şi cum să fie guvernat[4]. Într-o societate democratică electorul este suveranul. La fel şi într-o economie de piaţă, adevăraţii patroni ai sitemului economic sunt consumatorii. Bineînţeles, şi electorii, şi consumatorii au „ dreptul de a fi nesăbuiţi. Acesta este privilegiul suveranului”[5]. Ei au dreptul de a comite greşeli, nimeni nu-i poate împiedica să nu le comită, dar ei trebuie să plătească pentru greselile lor[6].
Un om alege întotdeauna ce (crede că) este mai bine pentru el, comportamentul său este comandat de interes, iar prin alegerile şi comportamentul său contribuie la acel „cinism estetizant” pe care Platon îl identifică cu democraţia.

[1] Bineînţeles, o libertate completă nu există, ma refer la “libertatea în cadrul societăţii”
[2] Ludwig von Mises, Capitalismul şi duşmanii săi, editura Nemira 1998, p. 136
[3] Cristian Preda, Modernitatea politică şi românismul, editura Nemira, p. 24
[4] Ma refer la alegere în sistemul democratic
[5] Ludwig von Mises, Capitalismul şi duşmanii săi, editura Nemira 1998, p. 36
[6] Idem3

Thursday, April 26, 2007

somn

Azi incep seria posturilor pentru proful de ICI. Un lucru pe care l-am facut azi si pe care nu l-am mai facut de mult timp: am dormit ziua-n amiaza mare. Si am dormit ca o vaca, adica mult si bine. Vreo 4 ore jumate'.
Later edit: de fapt, nu am inteles bine ce trebuie sa fac la ICI. Era vorba despre posturi cu lucrurile pe care le fac zilnic, pentru a sesiza rutina. Jesus! Facultate, iar facultate, bcu, somn, mancare, net. Si-a 2-a zi de la capat. Imi pare rau, dar tema asta chiar ca nu o fac. Prea deprimat.

Wednesday, April 25, 2007

da, e film de fete

Love Actually e ultimul film la care m-am uitat. Duminica trecuta. N-am adormit decat de 3 ori. E o dramo-comedie-romantica cu Colin Firth, Emma Thompson, Hugh Grant, Keira Knightley si altii.
Mai multe povestioare care mi-au amintit ce mishto e sa fii indragostit.

Tuesday, April 24, 2007

tree love

Din blog in blog am dat peste http://vlad-creteanu.blogspot.com/ . Am gasit o poza cu copacul meu preferat din Herculane.
A lui e mai artistica, a mea e mai cu dragoste.

ce-mi lipseste

As putea sa fac un blog special numai cu chestii care-mi lipsesc. Asa ca l-am pus pe Alex-el sa se limiteze la 5. Ai mila.

Monday, April 23, 2007

un azi prost

Ziua buna se cunoaste de dimineata. Si aia proasta la fel. M-am ridicat din pat numai cu gandul ca n-am prezente la TCI. Am vrut sa mananc, n-aveam paine. Am deschis calculatorul, n-aveam mail. Pe la fara 20, am vrut sa plec, mi s-a rupt fermoarul de la geanta. Am scos tot din ea si le-am mutat in alta geanta. Am reusit sa repar fermoarul. Am repetat operatiunea cu mutatul obiectelor. Mi-a luat vreo 15 minute. M-am hotarat sa ma duc la pauza. In drumul spre metrou s-au luat niste muncitori de mine. Dupa alti 5 pasi m-a bruscat un cersetor. Am uitat sa-mi iau ziar. Cartela de metrou imi expirase. Usile metroului mi s-au inchis in fata. Coada de la abonamente parea interminabila. Mi-am luat iar o cartela de 10. Mi-am facut vox popu', multumesc seperistilor care n-au vrut sa-mi raspunda. La bufet am dat iar de-o tipa enervanta cu 10 pe linie, care ne-a obligat sa stam cu ea la masa. Am mai cunoscut un Bogdan. Am stat 4h la Radio. Finalul zilei, apoteotic. La gura de metrou, un tip a sarit in fata mea, si-a dat pantalonii jos si a inceput sa-si faca laba.

(Ajung acasa. Vreau sa mananc. N-am paine!)

Sunday, April 22, 2007

senvici mare

salam, cascaval, chili, smantana, rosii si ridichii.
recomandat doar in caz de foame extema+ lene acuta.

6 lucruri ciudate la mine

1. am o manie sa lipesc post it-uri pe pereti
2. si inca o manie sa colectionez bilete de tren si abonamente de metrou.

3.
4. nu-mi place sa merg la film.
5. iubesc povestile (cu zane). De craciun vreau sa primesc un volum cu Fratii Grimm.
6. am de gand sa zugravesc cu roz palatul cotroceni, sa beau bere cu condoleezza rice si sa-mi plimb prietenele cu elicopterul prin regie...asta cand o sa fiu eu presedinte so vote me!


Obs: punctul 3 il completeaza Alex-el, dupa ce se mai gandeste

12 lucruri importante de saptamana asta

1. preselectii O.C
2. n-am luat preselectiile
3. am fost la tenis cu Alex-el. mi-a fost foarte recunoscator, a facut 2 in 1, jogging plus tenis. totusi, mi-a zis ca joc bine, din complezenta bineinteles.
4. Alex-ea s-a impacat cu Andrei, Alex-el se muta
5. am fost cu Alex-ea, Dede si Ana la teatru, o piesa de tot rahatu', Burghezul Gentilom.
6. i-am cantat "la multi ani" lu' Bogdan-bestiutza mica.
7. mi-am amintit de Bogdan-el
8. n-am fost la Bcu (implicit n-am invatat nimic)
9. am udat florile
10. am stat la cursul lu' Chiritoiu
11. am facut in 2 randuri cartofi prajiti si salata
12. m-am deprimat din nimic

ziua in care trebuia sa iau o hotarare

mi-a fost prea lene sa ma gandesc ce hotarare sa iau. maine.

Saturday, April 21, 2007

nu azi si pentru mine

n-am trecut de preselectii.
partea proasta e ca am pierdut un motiv foarte bun sa nu ma ocup de (pre)sesiuni asa cum se cuvine, iar partea buna e ca pot sa dorm in noaptea asta, eram prea obosita pentru inca un chef.
felicitari finalistilor.

20

e mishto cand te trezesti dimineata intr-o camera unde prima priveliste nu e un morman de haine care trebuie duse la spalat ci oameni semi-adormiti si inca semi-beti. oboseala m-a rapus devreme, pe la 3, si nu doar ea. ma doare capul rau, dar mult mai putin ca aseara. cafeeea, bogdan, vreau cafeeeaaaa.

Thursday, April 19, 2007

olimpiadele comunicarii

Am scapat de emotii si pe ziua de azi. cea mai faina faza cand ai emotii e senzatia de usurare dupa ce au trecut. eu zic ca a fost ok. puteam sa...acolo ar fi trebuit sa zicem ca...nu mai conteaza. sunt pesimista grupului, asa ca zic ca suntem mici si boboci si mai avem multe pe invatat pana sa-l dam pe spate de Naumovici. doar e un om cu greutate:)

Thursday, April 12, 2007

teneseii mei

au fost prin balarii dupa lemne de gratar, saracutzii de ei

Saturday, April 7, 2007

acasa

imi place cum se vede soarele de la mine din terasa, imi place sa stau pe banca de la ceas si sa barfesc lumea care trece, imi place inghetata de ciocolata de la ramescu, imi place acasa!

Thursday, April 5, 2007

cadouri

le-am luat fetelor niste cadouri asaaa faineee, nu zic ce ca poate se uita pe blog si nu vreau sa stric surpriza. i-am luat cadou si lu sis', un joc f fain, adica, ma gandesc ca-i fain la cati bani am dat pe el, pentru ca, desi e pentru copii intre 3-7 ani, nu am reusit inca sa descifrez cele 3 pagini de reguli. am luat cadouri si pentru mine (trebuie sa mai fac pe nebuna din cand in cand), niste cercei suuuper faini, si o esarfa la fel de faina. Lu' Alex nu-i placu la inceput esarfa, dar dupa ce o purtai la gatul meu cel fain, ii placu si ei. e foarte colorata! Si pentru pielea mea cea fina imi luai un sapun cu capuccino. miroase asa bine ca-mi vine sa-l mananc.
pe seara, am fost cu dede si cu ana la teatru. la regina mama. suuper faaain. am avut asa o zi faina, desi am luat 8 la Tci si-am mers toata ziua cu rucsacu' de 5 kg in spate. sunt indragostita de viata azi :)
ps: maine plec acasa, abiaaa astept

Wednesday, April 4, 2007

another big hug

pe unde merg, trebuie sa-mi fac cate un copac preferat. asta-i copacul meu din cismigiu.

La multi ani Oti!

stii doar ce-ti dorim (si ce-ti doresti): stresiune usoara, multa fericire, multi bani si multe orgasme (de-alea duble). aa si doua dulapuri de haine noi.
te iubim, Lori&Alex
ps: abia asteptam cheful la iarba verde ;)