Monday, November 26, 2007

Report abuse

Draga domnule Vladimir Tismaneanu,
Cu deosebita consideratie va anunt ca am citit pasaje (bineinteles) din cartea dumneavoastra Scopul si mijloacele: Eseuri despre ideologie, tiranie si mit. . M-a interesat in mod deosebit subcapitolul Esecul ideologiei, pp. 48-52. Dupa cum spuneam, am citit foarte atent, in special pagina 51. La fel de atent am citit si pagina 373 din The enf of ideology a lui Daniel Bell.
Profesorii mei, m-au invatat sa pun frumusel in subsolul paginii o referire spre paginile din celebra opera din care m-am inspirat, chiar si-atunci cand parafrazez. Ca altfel, se numeste plagiat.

4 comments:

martin zick said...

1. Este "The End of Ideology".
2. Tismăneanu nu e plagiator, e plagiat prin definiţie. (Genele sunt prea inteligente ca să inventeze...)
3. Despre ideologie: Marx - Ideologia germană (cap. 1-3), Mannheim (tot Karl) - Ideology and Utopia, Slavoj Žižek – Mapping Ideology.
4. Spune-i şi lui :)

L said...

Nu am găsit ”Ideologia germană”, cel puțin nu la Bcu. În Mannheim nu m-am băgat, că are Ioneasca (nr. prodecan Fsp) boală pe sociologi, iar de ZiZek (n-am caractere) am dat prea târziu. Păcat că nu a scris Barbu nimic de idologie, făceam un referat foarte bun atunci.:))

martin zick said...

Well, Mannheim nu e chiar sociolog, iar dacă Ioneasca are boală pe Popeşti înseamnă că e cam tufească şi incompetească, plus puţin impostorească. De Barbu nu comentez. :)
Aşa... Mannheim se găseşte la doo lire pe abebooks.com
"Ideologia germană" e în engleză şi germană pe www.marxists.org
Dar vreau şi eu un scan sau o copie după paginile alea ale lu' ismăneanu...

L said...

Sper să ajung la bcu în curând și sper sa nu uit s-o fotocopiez.