Monday, November 12, 2007

Europarlamentarele si razboiul electronic

In sfarsit am reusit sa ajung si eu la dezbaterea ACMedia din Club A. (Multumesc pe aceasta cale domnului Fudulu.) Tema din aceasta seara a fost "Europarlamentarele si razboiul electronic". Au fost prezenti la dezbatere: Diana Dragomir ( initiatoarea portalului inpolitics), Marian Milut (presedintele PNTCD) si Cristian Dorombach. Moderator Horea Badau.
Este blogosfera un nou canal de comunicare intre politicieni si electori? Milut a spus ca da; ca blogosfera este curata spre deosebire de media traditionala, pe care a numit-o "desantata", adica orientata spre comercial si aflata sub puternica influenta a patronilor de trusturi. Aceeasi impoteza a sustinut-o si Diana Dragomir, afirmand ca blogurile ofera o comunicare directa intre politicieni si popor. Dorombach vede blogurile politicienilor ca pe un mijloc de manipulare. Politicienii pot plati anumiti bloggeri pentru analize favorabile, care pot sa aduca electori.
In ceea ce priveste "razboiul mediatic", personal cred ca este o sintagma oarecum bombastica. Blogosfera se afla inca in faza incipita, atat cantitativ, cat si calitativ. Desi numarul bloggerilor a crescut foarte mult in ultimul timp, majoritatea populatiei recurge tot la canalele traditionale de comunicare. Iar din punct de vedere calitativ, parerile politice ale blogerilor, cel mai adesea sunt neavizate, spre deosebire de jurnalisti/ analisti care ofera totusi publicului o perspectiva neutra. Cred ca e nevoie de ani buni pana cand blogerii vor deveni adevarati formatori de opinie. Acum e inca prematur sa vorbim de un razboi mediatic.

1 comment:

Anonymous said...

Adevarat, momentan nu e niciun razboi mediatic, dar nici mult nu mai avem pana acolo