Wednesday, April 1, 2009

Publicitate mioritica si radio portocaliu

Dimineata de 1 aprilie a inceput prost. Mai intai m-au stresat reclamele de pe site-ul Cotidianul.ro care nu m-au lasat sa citesc un articol. Publicitate multa, inteleg, dar sa fie de bun-simt!
Am zis pas si am trecut la bloguri. La domnul Avramescu. Si iar m-am enervat. Pornind de la declaratiile lui Cioroianu privind relatia dintre Crin Antonescu si Adina Valean, ca fiind discriminare pozitiva a doamnei, fostul meu profesor ajunge la urmatoarea concluzie, citez:
"Iată ce cred și propun. Pentru spinoasa problemă a amantelor, nu am nici o idee funcțională la această oră. Dar pentru rude, există o soluție: interdicția de a candida sau de a ocupa o funcție de demnitate publică, de orice fel, atîta vreme cît un alt membru al familiei are și el o poziție de demnitate publică. Vorba aceea, just my two cents..."
Si uite cum ajunge dl. Avramescu de la (presupusa) discriminare pozitiva la discriminare negativa si la incalcarea egalitatii de sanse. Si ce vor face doi soti, domnule Avramescu, vor da cu banul? Vor renunta unul pentru celalalt? Va renunta tata pentru fiica? Bunica pentru nepot?
Am un sentiment sumbru: noua generatie de studenti FSP o sa studieze "Gandire politica portocalie".

No comments: