Saturday, May 26, 2007

Apolodor

Ieri am fost la teatru (in beneficiul copiilor de la centrul de plasament "Sf. Maria"). Printre altele s-a jucat si "Apolodor" de Gellu Naum. M-au uimit copiii. Au tinut minte atatea replici si nu s-au incurcat deloc. Spre rusinea mea, in tineretile mele nu l-am citit pe "Apolodor". Dar cum se zice ca niciodata nu e prea tarziu, o sa dau o fuga pe la Humanitas si-o sa-mi cumpar cartea. O citesc si-apoi i-o dau cadou lu' sis'.

Thursday, May 24, 2007

vreau vacanta

Am nevoie de liniste. Nu mai vreau agitatie, examene, deadlines si stres.

Monday, May 21, 2007

Cum sa inveti 300 de pagini intr-o noapte? CUM? CUM? Eu ma las de facultatea asta, in caz ca nu se lasa ea de mine. :(

later edit: las pe toamna, mai conteaza o restanta in plus sau in minus ... ?

Saturday, May 19, 2007

consumer sentiment index


Nu-mi place sa ma indragostesc. Devin vulnerabila, nu ma pot concentra si nu pot sa invat.

Cersetorii nostri

Primul lucru pe care l-am remarcat când am venit în Bucuresti a fost numărul mare de cersetori. Cersetorii capitalei sunt în special bătrâni, dar si copii, persoane cu handicap si chiar persoane apte de muncă. Numărul mediul de cersetori întâlniti într-o zi obisnuită este un jur de 10-15. Zonele cu cel mai mare număr de cersetori sunt Piata Romană, Universitate, Piata Unirii si Gara de Nord . Cersetorii sunt la tot pasul, uneori chiar si la doar 2-3 metri distantă unul de altul. Îsi aleg strategic locul de cersit: la intrarea într-un magazin, lângă chioscurile cu mâncare, în metrou sau la gurile de metrou, lângă statiile RATB, etc. Sunt îmbrăcati în haine zdrentuite, murdari si cu icoane legate de gât. Totusi, icoanele nu-i impiedică să nu te injure atunci când treci pe lângă ei si nu le dai nimic. Cersetorii primesc monede de 50 bani si bancnote. Se uita strâmb la tine dacă îi arunci doar o monedă de 10 bani, uneori te poti trezii si cu o înjurătură. Nici mâncare nu le place să primească, decât dacă sunt burgeri de la KFC sau suc. Unii, foarte insistenti, se oferă să-ti dea si rest atunci când le zici că nu ai mărunt.
Cersitul este o muncă cu program flexibil. Ei îsi încep “programul” în jurul orei 10-11 si stau până seara când se întunecă. Uneori, când obosesc, cheamă un prieten care să le tină locul. Am asistat, în pasajul de la Universitate la o conversatie pe care o cersetoare o purta la un telefon mobil (da, cersetorii nostri au telefoane mobile!). Femeia, în vârstă de vreo 30 de ani îsi chema interlocuorul să vină să o înlocuiască, pentru că ea era acolo de dimineată si obosise să stea în picioare. Cersetorii se cunosc între ei, unii lucrează în grup, altii individual. Majoritatea au locurile lor de cersit, pe care nu vor să le cedeze altcuiva. Am fost martoră la o ceartă între două bătrâne care îsi disputau treptele de la iesirea din pasajul de la Universitate. Cea care sosise prima acolo îsi cerea dreptul primului venit, cealaltă dreptul de vechime, ea fiind cea care cersea acolo de cateva săptămâni. Cersitul a devenit o afacere. Si una pofitabilă. Cersetorii fac în medie 20-30 lei pe zi, înmultit cu 30 de zile, rezultă un salariu mediu. Vara trecută, pe bulevardul Regina Elisabeta m-a oprit un cersetor. M-a rugat să mă duc să-i iau o pâine pentru că el nu se putea deplasa, având ambele picioare amputate. Mi s-a facut milă de el si am acceptat. Bărbatul a scos o pungă plină cu bani si mi-a întins o hârtie de 10 lei. Mi-a arătat un chiosc din apropiere si mi-a zis să-i iau o sticlă de votcă! La chiosc era închis, asa că m-am întors să-i înapoiez banii. Cănd a văzut că nu i-am adus votca bărbatul m-a prins violent de mână si a început să tipe la mine:”Domnisoară, nu întelegi că mi-e foame! Vreau votcă!”. În Gara de Nord, langa ghiseul RATB, cersea un copil de vreo 10 ani de etnie rromă. Oamenii îi lasau de obicei restul de la bilete. O doamnă a refuzat să îi lase restul. Pustiul s-a enervat si, profitând de un moment de neatentie al doamnei i-a smuls portofelul din mână. La câtiva metri se aflau doi gardieni care au privit pasivi cum pustiul fuge cu portofelul. Câteva momente mai tărziu, baiatul s-a întors cu o tigara în gură si si-a reluat nestingherit locul lângă ghiseu.

planuri

B'estival, concert Prodigy, Timisoara, acasa, Vama Veche, Sibiu, Sighisoara, Valcea, iar acasa, iar Vama, Bucuresti - cursuri, Bucuresti - practica, Bucuresti- restante. Nu-mi ajung cele 3 luni de vacanta.

Thursday, May 17, 2007

adio tocuri

Nu mai port tocuri pentru un timp. Si asa ma dureau picioarele de la ele.

Tuesday, May 15, 2007

BR

In drum spre Iasi m-au oprit baietii la o bere. Consecintele se vad in zona dintre nodul tricoului si jeansi. Mama e cu siguranta mandra de mine.

Monday, May 14, 2007

Ia, si?

Mii de bucuresteni, sustinatori ai lu Base', membri PD sau pur si simplu oameni care au vrut sa se plimbe, au plecat, duminica dimineata, cu trenul si cu autocarele spre Iasi. Numai din sectorul 2 au plecat 28 de autocare. Si nu orice fel de autocare, ci dotate cu toate conditiile. Din informatii neoficiale 1 h intr-un autocar Filaret costa 1 euro/ pers. (inmultit cu cele 14 h facute pe drum...) iar din toata tara au venit in jur de 400 de autocare. Piata Unirii din Iasi a fost o imensa pata portocalie (40.000 de persoane). Dare 4 more!


Saturday, May 12, 2007

Soseaua Oltenitei

Multumesc din suflet, Videanu! Niciodata n-am auzit mai des "ce te-as fute" cand trec pe strada ca-n ultimele 3 luni. Asa arata strada noastra. Se repara liniile de tramvai si se fac parcari. Sunt gropi, buldozere si multa mizerie peste tot. Linia de tramvai e toata o groapa. S-au improvizat niste poduri de lemn pe care poti sa traversezi strada. Nu poate trece decat un singur om o data. Exista pericolul sa se rastoarne daca trec mai multi. In locul tramvaielor circula din juma' in juma' de ora un autobuz luat, cred, de la fier vechi. Trebe' sa mergem pe jos pana la gura de metrou. Nu-i nimic, facem miscare. Nu m-as plange deloc daca nu s-ar lua de mine in fiecare zi muncitorii aia infecti!

BCR sux!

Am ramas fara provizii si am zis ca ma duc la cumparaturi. Toate bune si frumoase, doar ca nu mai aveam bani cash. M-am dus la bancomat sa scot. Bancomatul BCR de la mine din cartier nu merge. Buun, ma duc la BRD. E out of money. Ei asta e, merg la Cristim si platesc direct cu cardul. Am pus cat am putut in cos, apoi am stat la o coada imensa sa platesc. I-am intins cardul vanzatoarei. "Cardurile BCR nu merg!". A fost mai mult decat penibil, vanzatoarea a trebuit sa-mi anuleze bonul si eu a trebuit sa plec fara nimic ( degeaba nu a vrut sa-mi dea). M-am dus la Universitate la alt BRD, error! Si cica pana luni 14 mai nu merg cardurile BCR! Si eu ce sa fac pana luni?! O sa mor de sete si de foame!!

later edit: pe site-ul BCR nu scrie nimic. Info utiliare din ziare nu le citesc. S-a scris ceva si-s singurul muritor (la propriu!) care afla tarziu??

Friday, May 11, 2007

tenis

Am lasat balta scoala si am fost la un tenis. 3 in 1 de fapt: tenis, jogging dupa mingi si plaja. M-am bronzat ca un tractorist. M-am ales cu insolatie si un pic de durere la glezne. Imi place sa joc, ma elibereaza de stres si-mi da energie pozitiva. Mai merg si maine. Pana pe 7 ianuarie trebuie sa bat pe cineva sau sa ies dintr-un tort. Deci, caut antrenor!!

Ps:Imi cer scuze Alexandrei pentru mingea primita in cap, a fost o minge cu dragoste, lovita cu pasiune.
Ps2: Roger Federer rulz

Thursday, May 10, 2007

pro base'

Duminica plec la Iasi la miting. A nu se intelege ca-s super fan Basescu sau ca aprob initiativa Pd-ului.
Dar o excursie moca nu strica niciodata. Plus ca mi s-a facut o pofta de mici si (mai ales) de bere.

Tuesday, May 8, 2007

pre-stresiune

Saptamana asta am avut o viata de nopate extrem de agitata. Am dormit putin si-am baut mult*. Mi-am luat si pastilele**; se pare ca au inceput sa-si faca efectul, acum nu mai uit sa le iau.

Ps: Tin sa-mi multumesc pentru extraordinarul talent de a lasa totul pe ultimul moment.
*a cafea
** lecitina +

Saturday, May 5, 2007

20

Inca o luna si trei zile la dispozitie. Pacat de mine. 8-

later edit: hahaha

fragmente de ieri

Ieri am avut picioarele cu 6 cm mai lungi. S-au simtit bagate in seama si apreciate. Am cunoscut 2 tipi. Destepti, dar nashpa la caracter. Din cauza testului pe care trebuia sa-l dam ieri (DAR LA CARE A UITAT PROFA SA VINA!) am pierdut intreaga zi, inclusiv seminarul de sociologie. Am avut nervi. Mari. I-am dorit profei (si inca ii mai doresc, pana cand ma vad intrata in examen) sa nu mai aiba orgasme toata viata ei. Pe seara am fost in Club A (la seminar) si in Fire (la bere). Am venit acasa pe doua carari (din cauza sandalelor cu toc). N-am nimerit o carare bine si mi-am sucit iar vena :((. Pana spre dimineata am meditat (da, insomnie, caah!)si-am exersat ce-am invatat la seminar. Laura e in cetatea de piata plus cetatea civica. Andra e in cetatea domestica. Otilia in cea a renumelui plus domestica. Pe Alecsi n-am putut sa-i ghicesc. Si nici pe mine. Pacat ca nu s-a inventat Ceatatea Lenei.

Wednesday, May 2, 2007

Ex-Exul de sapte ori

Weekendul asta mi-am batut propriul record de a ma intoarece la un fost iubit. Am o tendinta extrem de proasta de a ma multumi cu putin.