Wednesday, July 23, 2008

Open-mind

- Cum a fost in Belgia?
- Foarte gay.

Desi tema exchangeului era fotografia, m-am trezit minoritara in mijlocul unei comunitati de lesbi si gay. Ni se spusese, intr-adevar, ca o parte din organizatorii din Belgia sunt gay, dar nu credeam ca o parte asta inseamna aproximativ 80%. Faza cu fotografia era doar de fatada pentru o intalnire intre persoane gay, intalnire care nu fusese aprobata de UE doar pentru LGBT. Asa ca au bagat si 10 persoane straight, printre care grupul din Romania, 5 fete austriece de pension si un fotograf elvetian. Ne-am adaptat repede, zic eu, si ne-am imprietenit cu grupul polonez cu care am baut pana dimineata intr-un pub pentru gay.

Am ramas surprinsa de punctualitatea austriecelor. La 8.00 erau gata pentru micul dejun, pe cand restul ajungeau la masa pe la si 25. La fel, m-a surprins, in mod neplacut, frigul din Belgia. De acum inainte o sa verific vremea inainte sa-mi umplu bagajul cu tricouri si fuste scurte.
Ziua intreaga aveam activitati, joculete, workshopuri. Am invatat putin Lightroom, Photoshop si cateva tips-uri pentru fotografie. Nu credeam ca e asa obositor sa te joci toata ziua.
Duminica am avut o expozitie cu fotografiile noastre facute in timpul seminarului.

Doua zile le-am petrecut cu doua cupluri de lesbiene. Cuplul cu care stateam ziua era casatorit de 6 ani si aveau o fetita de 3 ani, Yanna, o scumpa si jumatate. Celalalt cuplu de lesbi era casatorit de 2 ani iar pe viitor isi doreau si ele o fetita. Am vizitat impreuna cu ele Bruxellul si am facut o plimbare la Marea Nordului. S-au purtat foarte dragut cu noi, nu s-au manifestat in niciun fel, ne-au raspuns la toate curiozitatile legate de comunitatea gay si ne-au indopat cu super mancare si dulciuri.

M-am indragostit de casele de poveste din Ghent, de berea cu cirese si de dulciurile belgiene. Am ascultat povesti de dragoste gay, am vorbit despre toleranta si despre acceptare, despre alte mentalitati si despre open-mind. A fost o experienta interesanta, nu stiu daca as mai vrea s-o repet, dar am avut multe de invatat din ea.

No comments: