Tuesday, December 4, 2007

La dreaptaaa. Marş!

Romania are o mare afinitate pentru hibriditate; tendinta pentru urat si nesanatos pe care o demonstreaza de 18 ani incoace. Am inceput cu pseudodemocratia din ’91, cu o constitutie deficitara si-am continuat cu o legislatie alambicata si, bineinteles, prost aplicata, cu programe politice corupte si lipsite de transparenta, initiate de o clasa politica expirata. Am inceput cu stangul si vrem sa continuam cu dreapta. De fapt asta vrea PLD si PD, care si-au anuntat astazi fuziunea. Cele doua formatiuni infiinteaza un nou partid, Partidul Democrat Liberal, singurul partid, cum se autotintituleaza, liberal din Romania. Autointitularea asta lor ma face sa zambesc, sa rad cu lacrimi. Pd-ul este partid de centru, PLD de centru –dreapta, si-acu’ se muta amandoua subit la dreapta.

4 comments:

Anonymous said...

Haida de! Devenisi specialista in politica? "Partid de centru"?! Daca te mai slefuiesti putin, esti numai buna de aparut la televizor, la stiri, sa scrie sub numele tau "analist(a)". Poate la anu', la absolvire ;)

martin zick said...

Mai bine scrii poezii. Foarte serios vorbesc. :)

L said...

Andrei, din pacate vhs-ul (cred) ala din laboratorul tv mi-a spulberat toate visele de a vrea sa apar vreodata pe sticla. Nu intreba de ce.
Martin zick, poezii nu mai scriu. Cred ca ma apuc de olarit. :))

Mihai Martin said...

Any other suggestions?

Orice sut in fund...

Cate din partidele actuale isi pastreaza 'linia' teoretica? Eu nu sunt foarte in tema, insa de la peluza imi pare ca niciunul. Se mai afiliaza care cum la 'Internationala Socialista' sau mai stiu eu ce... Bullshit!

In fapt... "Grupul nostru! Grupul lor! trebuie sa aducem pe cine trebuie sa fim de nebatut! Am castigat! Ok... hai sa ne 'instalam' si sa ne...apucam de 'lucru'." Unde 'lucru' poate insemna orice care nu implica mai sus-mentionata transparenta. Asta nu de amorul artei sau pentru misterul romantic al politicii, ci pentru a tine DNA-ul sau revolta populatiei departe...

Mi-e exact atat de lehamite cat sa nu zic si eu 'imi bag picioarele si nu mai votez'. Aia e ceva la care nu voi renunta, insa in rest...

Unii zic ca votand iti pierzi dreptul de a te plange. Altii - invers, ca nevotand nu ai dreptul asta. What's your take on all this?